Nutriční hodnoty (Torta alla gianduja - nugátový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 069 kJ / 2 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,45 g |
| Tuky | 129,61 g |
| – nasycené | 48,18 g |
| – nenasycené | 65,04 g |
| –– mononenasycené | 56,32 g |
| –– polynenasycené | 8,72 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 10,75 g |
| Cholesterol | 841 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 256,65 g |
| – cukry | 169,76 g |
| ––– laktóza | 12,81 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 110 g 110 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 45 g 45 g másla | Máslo kravské | 45 g |
| 1/5 1/5 kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| 10 g 10 g kakaa | Kakao prášek | 10 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| kapka kapka oleje extra virgin | Olej řepkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g nutelly | Pomazánka z lískových ořechů | 150 g |
| 50 g 50 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské |