Nutriční hodnoty (Medový perník z kalendáře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 28 172 kJ / 6 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 135,16 g |
| Tuky | 204,31 g |
| – nasycené | 21,82 g |
| – nenasycené | 146,73 g |
| –– mononenasycené | 23,76 g |
| –– polynenasycené | 122,96 g |
| ––– omega 3 | 19,58 g |
| Vláknina | 49,35 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 463 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 1 037,77 g |
| – cukry | 456,93 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek vody | Voda | 250 ml |
| 5 lžiček 5 lžiček instantní kávy | Káva instantní sušená | 25 g |
| 1 hrnek 1 hrnek medu | Med nepasterovaný | 250 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 lžíce 2 lžíce perníkového koření (kupovaná směs) | Perníkové koření | 30 g |
| 1 hrnek 1 hrnek vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku rozinek | Rozinky | 125 g |
| kandované ovoce dle chuti | Citron kandovaný | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |