Nutriční hodnoty (Květáková polévka podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 906 kJ / 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 22,99 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 10,63 g |
| –– mononenasycené | 8,41 g |
| –– polynenasycené | 2,22 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,57 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 29,70 g |
| – cukry | 3,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| kousek kousek máslo | Máslo kravské | |
| petrželová nať (svazek) | Petržel nať čerstvá | |
| hrst hrst nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín |