Nutriční hodnoty (Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 259 kJ / 1 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 194,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,84 g |
| Tuky | 45,84 g |
| – nasycené | 8,91 g |
| – nenasycené | 24,91 g |
| –– mononenasycené | 16,11 g |
| –– polynenasycené | 8,81 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 9,15 g |
| Cholesterol | 3,08 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 3,09 g |
| Sacharidy | 69,85 g |
| – cukry | 9,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jater | Játra vepřová | 1000 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar (voda) | Vývar masový | |
| kořenová zelenina (nebo sklenice konzervované zeleniny Halali nebo mražená směs pod svíčkovou) | Mrkev čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tuku | Margarín | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| sladká smetana (nebo šlehačka) | Smetana kravská sladká 12% | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý |