Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka z vepřové kosti s masovými kuličkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 250 kJ / 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,48 g |
Tuky | 15,59 g |
– nasycené | 3,76 g |
– nenasycené | 7,27 g |
–– mononenasycené | 5,66 g |
–– polynenasycené | 1,61 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 8,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 16,70 g |
– cukry | 10,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vepřová kost (měla jsem odřezanou z kotlety) | Kost vepřová | |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
pažitka | Pažitka čerstvá |