Nutriční hodnoty (Dýňovo-bramborové pyré se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 076 kJ / 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,50 g |
| Tuky | 12,70 g |
| – nasycené | 7,80 g |
| – nenasycené | 3,88 g |
| –– mononenasycené | 3,55 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 120,88 g |
| – cukry | 24,88 g |
| ––– laktóza | 9,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g dýně (nejlépe hokaido) | Dýně čerstvá | 500 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| šťáva z čerstvého zázvoru (zhruba 2 cm kousek) | Zázvor čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |