Nutriční hodnoty (Balíčky z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 058 kJ / 1 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,00 g |
| Tuky | 27,08 g |
| – nasycené | 13,23 g |
| – nenasycené | 10,21 g |
| –– mononenasycené | 8,04 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 53,08 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 207,18 g |
| – cukry | 21,54 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 listů 8 listů zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 kg 1 kg brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 0,25 l 0,25 l rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | |
| 0,25 l 0,25 l vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |