

Nejmilejší koprovka
Suroviny 4 porce
- 1 l mléka
- 1 šlehačka
- 3 PL kopru (mám mražený)
- sůl
- cukr
- citronová šťáva
- hladká mouka na zahuštění
- 1 PL másla
- 1 žloutek
- 4 vejce natvrdo
Postup přípravy receptu
Mléko převařit s koprem, přidat záklechtku z mouky, nechat ještě provařit, následně přidat šlehačku, cukr dle chuti (u nás mají všichni raději sladší), sůl a ochutit citronovou šťávou dle chuti. Můžeme ještě přidat máslo, ale nemusíme, zamíchat 1 žloutek a nechat přejít varem.
Do hotové omáčky dát natvrdo uvařená vejce.
Příloha : Knedlíky
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od kamarádky a jinou už u nás nikdo nechce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nejmilejší koprovka
-
Vařím jí stejně, je perfektní
-
Moc dobrá, právě jsem ji dovařila. .. místo citronu jsem dala trošku octu, vynechala jsem máslo, a žloutek jsem dovnitř taky nedávala ....
-
Tak taková koprovka nemá chybu jen já používám několik fíglů, do koprovky při vařeni vyklepnu celý vejce a rozmíchám, přidám cukr a po zhoustnutí už bez vaření přidám citronovou Štavu, a kopr dávám až nakonec, mám mražený..
Než se uvaří vejce tak je hotovo.. max půlhodinovka.. -
Jimi:citron se dává na konec a už se nevaří
-
Jimi:to se mi opravdu ještě nikdy nestalo
-
Zdravím, můj první pokus o koprovku byl podle tohoto receptu a je výborná, akorát se potvora zdrcla, jak docílit toho aby potom co se přidá citron to mlíko nezdrclo?
-
Byla vyborna, jako od mamky
-
taky dělám už jen tuto všem doma moc chutná je dobrá levná a jednoduchá
-
Irenko, dneska opět
Je prostě nejlepší
-
Irenko, dneska netradičně s uzeným, ale přece ho nevyhodím, když zbylo po víkendu
Výborná koprovka, jinou už nevařím, je dokonalá
A Tom vzkazuje, že je "luxusní", a ten je teda fááákt mlsnej
-
vážně dobrá a super rychlá
bodík letí
-
Nic proti koprovce. Právě naopak. Fajn je že máš aspoň kopr z mrazáku a ne sušenej, kterej stojí za PRD. Já letos neuložil a čerstvý domácí je jiná liga. To co prodávají nemá tu správnou vůni,.Zkrátka pčkám. Kdo si počká, ten se dočká na vlastní. A pak na závěr už nevařit a přidat ten nejjemnější pro vůni a chuť jen tak navrch. Cítíte tu parádu !!! + bodík 46
I KDYŽ KŘENOVKA JE TAKY RÁCE. -
posílám bod a foto
-
Jana Pá:tak si nechte chutnat
-
Máme ji dnes k obědu a je