Nutriční hodnoty (Dýňovo - celerová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 559 kJ / 851 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 10,85 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,65 g | 
| Tuky | 71,25 g | 
| – nasycené | 44,52 g | 
| – nenasycené | 24,48 g | 
| –– mononenasycené | 20,21 g | 
| –– polynenasycené | 4,27 g | 
| ––– omega 3 | 0,60 g | 
| Vláknina | 18,75 g | 
| Cholesterol | 200 mg | 
| Sodík | 202 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 32,90 g | 
| – cukry | 14,95 g | 
| ––– laktóza | 5,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 400 g 400 g dýně | Dýně čerstvá | 400 g | 
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g | 
| vývar (nebo bujónová kostka) | Vývar masový | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo smetany na vaření) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml | 
| petrželka | Petržel nať čerstvá |