Nutriční hodnoty (Farářské řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 713 kJ / 2 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 279,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 277,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 118,34 g |
| – nasycené | 61,31 g |
| – nenasycené | 47,26 g |
| –– mononenasycené | 41,66 g |
| –– polynenasycené | 5,61 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 708 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 32,50 g |
| – cukry | 28,30 g |
| ––– laktóza | 19,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty (nebo i jiného masa) | Vepřová kýta | 1000 g |
| 300 g 300 g tvrdého sýra (30% eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle potřeby) | Pepř černý mletý | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| plnotučná hořčice (dle potřeby) | Hořčice plnotučná | |
| máslo (na vymazání zapékací mísy) | Máslo kravské |