Nutriční hodnoty (Cukrářské jablečné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 744 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
Tuky | 164,36 g |
– nasycené | 41,52 g |
– nenasycené | 116,53 g |
–– mononenasycené | 78,78 g |
–– polynenasycené | 37,75 g |
––– omega 3 | 2,54 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 977 mg |
Sůl | 3,04 g |
Sacharidy | 381,18 g |
– cukry | 15,88 g |
––– laktóza | 5,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
120 ml 120 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
30 g 30 g krupicového cukru | Cukr bílý | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
kůra a šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
800 g 800 g strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 800 g |
rozinky (dle chuti) | Rozinky | |
ořechy (dle chuti) | Vlašské ořechy | |
skořice | Skořice ceylonská | |
cukr | Cukr bílý | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
máslo na pokapání | Máslo kravské |