Nutriční hodnoty (Čočka se smaženými brambůrky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 447 kJ / 2 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 179,73 g |
| Tuky | 14,82 g |
| – nasycené | 2,19 g |
| – nenasycené | 12,06 g |
| –– mononenasycené | 3,54 g |
| –– polynenasycené | 8,52 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 143,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 400,40 g |
| – cukry | 26,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 700 g 700 g vařené čočky | Čočka hnědá neloupaná | 700 g |
| kousek kousek vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |