Nutriční hodnoty (Štefanovské sciskanice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 426 kJ / 2 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,30 g |
| Tuky | 80,25 g |
| – nasycené | 46,87 g |
| – nenasycené | 27,45 g |
| –– mononenasycené | 23,33 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 37,36 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 190 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 465,93 g |
| – cukry | 26,74 g |
| ––– laktóza | 9,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor (vařených ve slupce) | Brambor zimní | 1000 g |
| asi 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 100 g 100 g dětské krupice | Krupice pšeničná jemná | 100 g |
| sádlo nebo máslo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská |