Pečená bílá ryba

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 20 min. 4 porce Ryby 5 názorů

Suroviny

4 plotice (bílé ryby, malá plevelná ryba, velká asi 15 cm, prodávaná při výlovech)
sůl
pepř
kmín
česnek
máslo
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.

  2. Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.

  3. Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).

  4. Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.

Poznámka

Hledala jsem rychlý recept na "bílou rybu", kterou jsme koupili na výlovu. Protože jsem toho moc nenašla, začala jsem experimentovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená bílá ryba

  • medmic medmic

    sunny.sofi: v naprosté většině plotice nebo perlín - chuťově stejné. Občas se přihazují k bílým rybám ještě malí cejni, oukleje nebo i karasové (až na poslední taky podobná chuť), ale na tý fotce to vypadá na jednu z těch prvních dvou. :)

    p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    medmic: Já ji letos měla poprvé, všechno asi 15 cm rybičky, upečené naprosto luxusní chuť, lepší rybku jsem nejedla. (A než jsi mi to napsal, ani jsem nevěděla, že jsou to plotice:-D), díky:yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic

    sunny.sofi: Já to vím, ale neumím to vysvětlit manželce ;-) Ta mi vždycky každou rybu rozbabrá aby ji neunikl ani vlas. Vypadá to pak na talíři strašně

    Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    medmic: Když se vyfiletuje, zbyde jen pár kostí nad páteří a po dobrém upečení se dají jíst:-D

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Jo jo, plotičky jsou fajn, jen některé odrazuje tuna kostí (přesněji takových vláken, mně nevadí).

    Odpovědět

Tématické fráze: bila ryba pečena ryba co je to bílá ryba bila ryba recept recept na rybu karas pecena ryba recept pecena plotice recepty na ryby karas bila ryba recepty bila ryba, recept ryba karas bile ryby recept na pečenou rybu jak upect rybu ryba plotice co je bila ryba recepty z bílých ryb pečené plotice www recepty z karase plotice pečena

Zapomněl/a jsem heslo