Nutriční hodnoty (Kuře podle Požarského)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 112,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,95 g |
| Tuky | 47,82 g |
| – nasycené | 22,63 g |
| – nenasycené | 18,67 g |
| –– mononenasycené | 13,69 g |
| –– polynenasycené | 4,98 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 691 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 226,13 g |
| – cukry | 53,48 g |
| ––– laktóza | 8,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kuřecích prsíček | Kuře prso | 400 g |
| 6 6 včerejších rohlíků nebo housek | Rohlík pšeničný bílý | 258 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 75 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 1 lžička 1 lžička worchesteru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |