Nutriční hodnoty (Olivová tapenáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 32,68 g |
| – nasycené | 4,49 g |
| – nenasycené | 26,19 g |
| –– mononenasycené | 22,87 g |
| –– polynenasycené | 3,32 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 484 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 13,22 g |
| – cukry | 1,79 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 stroužku 1,5 stroužku česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 200 g 200 g velkých černých řeckých oliv (nebo oliv kalamata) | Olivy čerstvé zralé | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce petržele (lístků) | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |