Pečený vepřový jazyk

volente Kuchař: volente

Doba přípravy: 2,5 h + 12-24h odležení 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

4 ks vepřový jazyk
100 g slaniny
palička česneku
sůl
grilovací koření
4 ks velká cibule
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny.

  2. Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny prošpikujeme.

  3. Skládáme do víka pekáčku.

  4. Posypeme kořením dle své chuti, na závěr zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí.

  5. Necháme odležet minimálně 12 hodin v chladnu (lednička), pozor na silný odér čeneku. Před pečením obrátíme rychlým pohybem do správné polohy a posypeme kořením i z druhé strany.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby bez předchozího podlévání. Kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme malým množstvím vody. Pečeme asi 1,5 hodiny, na posledních pár minut je možné sundat víko pro vytvoření kůrčičky. Servírujeme s knedlíkem, bramborem, nebo rýží. Co zbyde je výborné i druhý den, studené, na tenké plátky s chlebem.Přeji dobrou chuť

Poznámka

Je to můj recept o kterém moje žena (profesionální kuchařka) před lety řekla že se to nebude dát jíst. A od té doby to jíme a chutná nám :-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový jazyk

  • gypka gypka

    Již se jazyky pečou a už teď musím říct, že to bude mňamka. :yes: Určitě nedělám naposledy ;-)dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Vepřový jazyk kupuju dost často, nikdy mu ale nestačilo ke sloupnutí jenom spaření, vždy krátce povařit. No možná má někdo jinou zkušenost.

    Odpovědět

  • volente volente(autor receptu)

    Jazyky kupuji většínou již bez blanky, maximálně je dočistím. Kůže jazyka je tužší, ale po 1,5 - 2h pečení, podle velikosti, je snadno konzumovatelná i pro nás s totální náhradou chrupu. :-))
    Naložení je nutnost, min. 12h, lépe 24h. Přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Tak jsem zkoušela,spařit nepomúže,Malinko předvařila,sloupla a naložila.Luxusní.Jo a v pomaláči 4 hod na LOW.:yes:

    Odpovědět

  • gypka gypka

    Určitě taky udělám, jazyk máme moc rádi. Jen bych taky ráda věděla kdy se loupe :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mika59:protože tady autor nepvaří jazyk - tehdy se loupe po uvaření, tak bych ho spařila, aby se blanka pročila a šla sloupnout. Někdy ale pokud máte mladé tenké jazyky, tak by stačilo jen propíchat - autor to uvádí - a to by mělo stačit. Záleží prostě na kvalitě masa.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Ještě jsem se zapoměla zeptat kdy se jazyk
    loupe,po upečení?

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Tak to vypadá lákavě,určitě vyzkouším.

    Odpovědět

Tématické fráze: veprovy jazyk peceny peceny veprovy jazyk vepřovy jazyk na grilu vepřový jazyk vepřový jazyk recept veprovy jazyk recepty vepřové jazyky grilovaný vepřový jazyk peceny jazyk peceny veprovy jazik recept na vepřový jazyk grilovaný jazyk grilovaný jazyk vepřové jazyky recept pečené vepřové jazyky recept vepřový jazyk top recepty vepřový jazyk vepřové jazyky recepty jazyk pečený jak spařit vepřový jazyk