Nutriční hodnoty (Výborná fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 8 329 kJ / 1 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,13 g |
Tuky | 87,98 g |
– nasycené | 18,54 g |
– nenasycené | 65,79 g |
–– mononenasycené | 44,05 g |
–– polynenasycené | 21,74 g |
––– omega 3 | 6,19 g |
Vláknina | 103,92 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 168,20 g |
– cukry | 18,86 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g barevných fazolí | Fazole červená ledvina | 250 g |
250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
150 g 150 g klobásy | Klobása | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje (na orestování klobásky) | Olej řepkový | 11 ml |
4 stroužky 4 stroužky česneku (i více, podle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
100 g 100 g smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
ocet na dochucení (možno vynechat) | Ocet lihový | |
50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |