Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Výborná fazolová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie8 329 kJ /
1 991 kcal
Bílkoviny81,93 g
– z toho živočišné bílkoviny23,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,13 g
Tuky87,98 g
– nasycené18,54 g
– nenasycené65,79 g
–– mononenasycené44,05 g
–– polynenasycené21,74 g
––– omega 36,19 g
Vláknina103,92 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,10 g
Sacharidy168,20 g
– cukry18,86 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g barevných fazolí Fazole červená ledvina 250 g
250 g 250 g brambor Brambor zimní 250 g
50 g 50 g cibule Cibule čerstvá 50 g
150 g 150 g klobásy Klobása 150 g
1 lžíce 1 lžíce oleje (na orestování klobásky) Olej řepkový 11 ml
4 stroužky 4 stroužky česneku (i více, podle chuti) Česnek čerstvý 28 g
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
čerstvě drcený pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
100 g 100 g smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 100 ml
ocet na dochucení (možno vynechat) Ocet lihový
50 g 50 g oleje Olej řepkový 50 ml
50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.