Nutriční hodnoty (Výborná fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 329 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,13 g |
| Tuky | 87,98 g |
| – nasycené | 18,54 g |
| – nenasycené | 65,79 g |
| –– mononenasycené | 44,05 g |
| –– polynenasycené | 21,74 g |
| ––– omega 3 | 6,19 g |
| Vláknina | 103,92 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 168,20 g |
| – cukry | 18,86 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g barevných fazolí | Fazole červená ledvina | 250 g |
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g klobásy | Klobása | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje (na orestování klobásky) | Olej řepkový | 11 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku (i více, podle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| ocet na dochucení (možno vynechat) | Ocet lihový | |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |