Nutriční hodnoty (Květáková polévka II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 829 kJ / 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,31 g |
| Tuky | 9,71 g |
| – nasycené | 5,69 g |
| – nenasycené | 3,82 g |
| –– mononenasycené | 2,75 g |
| –– polynenasycené | 1,07 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 3,68 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 417 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 22,50 g |
| – cukry | 5,12 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák (menší) | Květák čerstvý | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar) | Bujón zeleninový | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |