Friduš

Suroviny

6 vepřových řízků nebo kuřecích řízků
1 lžička soli
1 menší lžička pepře
1 lžička solamylu
1 lžička worchesterové omáčky
1 lžička sójové omáčky
2 stroužky česneku
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 vejce
2 lžíce kečupu
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme vidličkou, přidáme vše ostatní a pak do těstíčka namáčíme naklepané řízky.

  2. Uložíme přes noc do chladničky, čím déle, tím je maso křehčí.

  3. Pak smažíme v rozpáleném oleji po každé straně asi 3 minuty.

Komentáře k receptu Friduš

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hella: Heli, přidávám foto :-). Tentokrát to mám z kotlety, ale dělávám i z krkovice a jmenuje se to zase jinak. Myslím, řízky Michala Davida :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • alus.s alus.s

    ty berušky vypadají na talíři moc hezky :yes: :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella (autorka receptu)

    Tak normálně dělám ty hlavičky z černé olivy. Ale protože mi je sežrali, tak jsem "náhradou" použila kousek švestky:-D. Tečky by se měly dělat z kaviáru, ale ten u nás nikdo nejí, tak jen namočím špičku špejle do majonézy:-// Takže jsem ráda, že jste poznali, že to jsou berušky, i když mají bílé tečky...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    :-) z coho si urobila hlavicku lienkam? (beruskam)

    Odpovědět

Tématické fráze: fritovací hrnce test fryduš kotlety friduš úprava klokaního masa fridusak fritovaci hrnec recepty fritovací hrnec test řízky michala davida naložené maso fridusak 448 receptů recepty pro fritovací hrnec kotlety ala friduš čínské kuřecí placičky friduš řízek fritovaci hrnec fagor oliva recepty z klokaního masa recept fryduš solamylky cukrovi medvědí maso-úprava friduš řízky