

Friduš
Suroviny
- 6 vepřových řízků nebo kuřecích řízků
- 1 lžička soli
- 1 menší lžička pepře
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička worchesterové omáčky
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 vejce
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Vejce našleháme vidličkou, přidáme vše ostatní a pak do těstíčka namáčíme naklepané řízky.
Uložíme přes noc do chladničky, čím déle, tím je maso křehčí.
Pak smažíme v rozpáleném oleji po každé straně asi 3 minuty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Friduš
-
Hella: Heli, přidávám foto
. Tentokrát to mám z kotlety, ale dělávám i z krkovice a jmenuje se to zase jinak. Myslím, řízky Michala Davida
-
-
ty berušky vypadají na talíři moc hezky
-
Tak normálně dělám ty hlavičky z černé olivy. Ale protože mi je sežrali, tak jsem "náhradou" použila kousek švestky
. Tečky by se měly dělat z kaviáru, ale ten u nás nikdo nejí, tak jen namočím špičku špejle do majonézy
Takže jsem ráda, že jste poznali, že to jsou berušky, i když mají bílé tečky...
-
z coho si urobila hlavicku lienkam? (beruskam)