Nutriční hodnoty (Mřížkový jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,32 g |
| Tuky | 18,07 g |
| – nasycené | 5,31 g |
| – nenasycené | 8,14 g |
| –– mononenasycené | 3,91 g |
| –– polynenasycené | 4,23 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 41,80 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 624,18 g |
| – cukry | 184,21 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g Hery (i jiného tuku) | Margarín | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 1 vejce na potření těsta | Vejce slepičí | 70 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká |