Nutriční hodnoty (Plundrové těsto - pro Irrenku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 275 kJ / 3 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,76 g |
Tuky | 142,42 g |
– nasycené | 36,94 g |
– nenasycené | 97,86 g |
–– mononenasycené | 66,21 g |
–– polynenasycené | 31,65 g |
––– omega 3 | 2,11 g |
Vláknina | 21,54 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 450,12 g |
– cukry | 85,37 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
200 g 200 g tuku (máslo nebo rostlinný tuk) | Margarín | 200 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1/4 lžička 1/4 lžička soli | Sůl mořská | 2 g |
30 g 30 g droždí (kvásek) | Droždí pekařské lisované | 30 g |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
250 ml 250 ml mléka (raději méně a v příp.potřeby po troškách přidávat) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 1 citron - kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
vejce na potření | Vejce slepičí |