Bramborová "tortilla"

Beata.44 Kuchařka: Beata.44

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Bramborová jídla 6 názorů

Suroviny

2 velké brambory
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1 velká cibule nakrájená na tenká kolečka
kukuřice
čerstvá paprika
hrášek (Bonduelle)
8 vajec
2 hrsti strouhaného Eidamu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájejte na zhruba osm dílků. Vsypte je na 10 minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte.

  2. Olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve.

  3. Pak do ní vsypte kolečka cibule a opékejte doměkka. Přidejte zeleninu a opékejte, pak do pánve přidejte brambory.

  4. Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně.

  5. Až budou téměř pevná, posypte sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová "tortilla"

  • vseumel vseumel

    Tortilla je jedna součást klasického tapasu a nikdy jsem nepřišla na to, jak ji udělat. Brambory jsou schované vevnitř a ani jedna nečouhá ven. Kdyby někdo věděl jak na to, tak se ráda přiučím. :-D:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Treba rozlišovať tortillu španielskú a mexickú. Kým tá mexická je vlastne akousi plackou z múky, španielska tortilla je skutočne zo zemiakov, často len zo zemiakov a vajec.
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Tortilla_de_patatas
    Takže tortilla to je aj bez úvodzoviek ;-)
    Slovo tortilla v španielčine znamená omeleta, placka, príp. palacinka.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-S Také si pod názvem tortila představím něco zcela jiného - placku z mouky naplněnou čímkoliv.
    :-p Toto jídlo my nazýváme vaječnou omeletou s bramborama, ale může být s čímkoliv, co se najde v ledničce.
    Na netu jsem našla:
    Co je tortila? :-?
    Tortila je oblíbená ve španělské a hlavně mexické kuchyni, kde se používá jako příloha k masu či rybám. V mexické kuchyni se tortila vyrábí převážně z pšeničné mouky a slouží k zabalení s různou směsí zeleniny a masa. Známá a populární v ostatních státech se tortila stala např. díky rozříření restaurací KFC, které nabízí tortilu se zeleninou a pikantním smaženým kuřetem.
    http://recepty-babicovy-dobroty.cz/tortila
    http://pochutnamsi.cz/tortila-recept/

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen:aha, to jsem nevěděla..jsem myslela, že tortilla musí být zarulovaná:-8:-D:-D tak jsem zase chytřejší;-)
    Beato, beru zpět tu poznámku o názvu:-8:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rebeka: rebi, muze to byt i tortila, španelskeho typu. Nedavno sem dala podobnou tejaja. ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tortillou bych to teda nenazvala (ani v uvozovkách), ale nic to nemění na tom, že to vypadá hezky a určitě to bude dobroučké;-):-p:yes::yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborová tortilla bramborová tortila bramborová tortilla recept tortila zabalení španělská tortila jak se vyrábí tortila tortilla de patatas jak se vyrábí tortilla španělská tortilla tortilla bramborové tortily vaječná tortila tortyla tortyla a příloha k ní naplněná tortila vaječná tortila recept chobotnice s bramborama tortila s vaječnou omeletou mexická bramborová tortilla bramborova tortyla