Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové pirohy

Chuťově výrazné brynzové pirohy jsou trošku složitější, takže začátečníci si na ně asi netroufnou. Jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou a uvařené, polité rozpečenou slaninou. Už jen přečtení receptu vyvolá pusu plnou slin všem milovníkům brynzy.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

20. 4. 2009 16:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 428 kJ / 580 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky39,33 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,13 g
Sacharidy18,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

BlaV.

26. 4. 2020 09:26

bryndzu máme rádi a pierogy (či pelmeně ) také - vařím doma a dáváme si je, když jedeme do Polska, takže vyzkouším

Honey Bunny

4. 8. 2017 08:44

magdalenka: a můžete někam na toprecepty prosím Váš recept napsat? Mám muže ze Slovenska a je to jeho srdeční jídlo, bohužel ho neumí a já pátrám po receptu právě se strouhanými bramborami v těstě, ale aby tam byl správný poměr surovin - při mém prvním i posledním pokusus se mi těsto dost lepilo. Děkuji moc předem :-)

magdalenka

5. 6. 2014 08:55

Pirohy s bryndzou u nás máme radi a veľmi. Do cesta pridávam aj trochu varený nastrúhaný zemiak, cesto je mäkšie. Ak cesto robím z 500 g múky, bryndze dávam tiež oveľa viac ako je uvedené v recepte, asi tak 300 g. Bryndzu zmiešam s nastrúhaným vareným zemiakom, soliť netreba, nepridávam nič, na vrch vyškvarená údená slanina, kyslá smotana a pažítka alebo kôpor. Ak nevadí, pridávam fotku.

Zdena z JM

2. 4. 2014 08:42

Naprosto luxusní záležitost.Sice trochu pracnější,ale výsledek stojí fakt za to:-p.Akorát jsem si upravila náplň.Na 2 brambory se mi zdálo 125 g brynzy málo,takže jsem přidala minimálně jednou tolik.Takže tak 250-300 g.Ale samozřejmě záleží na chuti každého;-).A to množství 80 ks taštiček je dost zavádějící:-O.Záleží samozřejmě na velikosti.Použila jsem největší formičku na taštičky,která se běžně prodává v sadě 3 ks a bylo jich 28 ks.

Ivča

18. 10. 2012 09:51

Nejlepší jídlo, které znám. Určítě ale bez vegety - nic proti ní, ale do piroh - ofof:no::no:

Daranea

15. 7. 2012 15:28

Uvařila jsem a protože nemám po ruce brynzu a nechtělo se mi ji draho kupovat, udělala jsem náplň z nivy, tvarohu a brambor. Výsledek byl velmi jedlý ale příště seženu brynzu.

Imka

28. 7. 2010 15:02

Pirohy ma naučil variť moj zlatý švagor, ale robíme ich z uvarených zemiakov a miesto pažitky tam dávame kopor a sú vyníkajúce. Na budúce je zkúsim urobiť podľa vás;-):-))

Zuzana

21. 2. 2010 12:17

Pirohy u nas na salasi sa robia z polohrubej muky,mlieka a trochu soli..
co sa tyka naplne tak sa uvaria klasicky zemiaky bez šupky a prida sa do nich bryndza...

bonifac

22. 4. 2009 15:27

Ja len toľko,že toto nie je recept na originálne pirohy zo salaša a nie je to ani snaha ich napodobniť alebo zmodernizovať ale je to recept na pirohy,ktoré máme radi mi doma :-) a tej vegety tam nie je toľko aby to nejako zmenilo chuť je tam len namiesto soli :-)a možno na niektorom salaši tiež používajú vegetu len o tom nevieme :-)a súhlasím s tebou Merylas :yes:

Merylas

22. 4. 2009 09:52

Tejaja, já jsem napsala taky svůj názor;-) Někdo Vegetu nepoužívá vůbec, někdo občas a někdo do všeho :-)

tejaja

22. 4. 2009 09:44

Merylas, ja som si len dovolila povedať svoj názor, to pre tých, ktorí recept nepoznajú. Vegeta všade ...:-//

Merylas

22. 4. 2009 09:34

Veronika je ale nevařila na salaši, si myslím :-D Ono většinou si každý něco poupraví , přidá, nebo ubere podle svých představ a zvyklostí. Možná, kdyby měly naše babičky k dispozici Vegetu, tak by ji tam taky přidaly:-D

tejaja

22. 4. 2009 09:23

bonifac, to je pravda, každý má inú chuť:-D;-) Len mi je ľúto, keď sa jedlá našich babičiek a prababičiek modernizujú, je to škoda. Na salaši ti do bryndzových pirohov vegetu určite nedajú.;-);-)

bonifac

21. 4. 2009 14:58

:-p

Svetlana

21. 4. 2009 06:37

...a když náááhodou zbydou, tak studené naskládat do pekáčku, zalít rozpuštěným máslem a dorůžova zapéct...:-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bryndzové pirohy pirohy s bryndzou pirohy brynzové taštičky brinzove pirohy recept na slovenské pirožky z bryndzou slovenské pirohy brindzové pirohy brynzové pyrohy taštičky s brynzou pirohy s brinzou brynzové pirožky pirožky s brynzou pirohy recept bryndzove pirohy recept pirohy plněné brynzou pyrohy s brynzou formička na pirohy pyrohy s brinzou recepty s brynzou

Suroviny: mouka hladká, voda, vejce, sůl, brynza, brambory, vegeta, pažitka, slanina

TopRecepty.cz

Brynzové pirohy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g573