Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové pirohy

Chuťově výrazné brynzové pirohy jsou trošku složitější, takže začátečníci si na ně asi netroufnou. Jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou a uvařené, polité rozpečenou slaninou. Už jen přečtení receptu vyvolá pusu plnou slin všem milovníkům brynzy.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

20. 4. 2009 16:23

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 622 kJ / 2 300 kcal
Bílkoviny91,14 g
Tuky48,83 g
Vláknina16,45 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,13 g
Sacharidy365,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlaV.

26. 4. 2020 09:26

bryndzu máme rádi a pierogy (či pelmeně ) také - vařím doma a dáváme si je, když jedeme do Polska, takže vyzkouším

Honey Bunny

4. 8. 2017 08:44

magdalenka: a můžete někam na toprecepty prosím Váš recept napsat? Mám muže ze Slovenska a je to jeho srdeční jídlo, bohužel ho neumí a já pátrám po receptu právě se strouhanými bramborami v těstě, ale aby tam byl správný poměr surovin - při mém prvním i posledním pokusus se mi těsto dost lepilo. Děkuji moc předem :-)

magdalenka magdalenka

5. 6. 2014 08:55

Pirohy s bryndzou u nás máme radi a veľmi. Do cesta pridávam aj trochu varený nastrúhaný zemiak, cesto je mäkšie. Ak cesto robím z 500 g múky, bryndze dávam tiež oveľa viac ako je uvedené v recepte, asi tak 300 g. Bryndzu zmiešam s nastrúhaným vareným zemiakom, soliť netreba, nepridávam nič, na vrch vyškvarená údená slanina, kyslá smotana a pažítka alebo kôpor. Ak nevadí, pridávam fotku.

Zdena z JM

2. 4. 2014 08:42

Naprosto luxusní záležitost.Sice trochu pracnější,ale výsledek stojí fakt za to:-p.Akorát jsem si upravila náplň.Na 2 brambory se mi zdálo 125 g brynzy málo,takže jsem přidala minimálně jednou tolik.Takže tak 250-300 g.Ale samozřejmě záleží na chuti každého;-).A to množství 80 ks taštiček je dost zavádějící:-O.Záleží samozřejmě na velikosti.Použila jsem největší formičku na taštičky,která se běžně prodává v sadě 3 ks a bylo jich 28 ks.

Ivča

18. 10. 2012 09:51

Nejlepší jídlo, které znám. Určítě ale bez vegety - nic proti ní, ale do piroh - ofof:no::no:

Daranea Daranea

15. 7. 2012 15:28

Uvařila jsem a protože nemám po ruce brynzu a nechtělo se mi ji draho kupovat, udělala jsem náplň z nivy, tvarohu a brambor. Výsledek byl velmi jedlý ale příště seženu brynzu.

Imka

28. 7. 2010 15:02

Pirohy ma naučil variť moj zlatý švagor, ale robíme ich z uvarených zemiakov a miesto pažitky tam dávame kopor a sú vyníkajúce. Na budúce je zkúsim urobiť podľa vás;-):-))

Zuzana

21. 2. 2010 12:17

Pirohy u nas na salasi sa robia z polohrubej muky,mlieka a trochu soli..
co sa tyka naplne tak sa uvaria klasicky zemiaky bez šupky a prida sa do nich bryndza...

bonifac bonifac

22. 4. 2009 15:27

Ja len toľko,že toto nie je recept na originálne pirohy zo salaša a nie je to ani snaha ich napodobniť alebo zmodernizovať ale je to recept na pirohy,ktoré máme radi mi doma :-) a tej vegety tam nie je toľko aby to nejako zmenilo chuť je tam len namiesto soli :-)a možno na niektorom salaši tiež používajú vegetu len o tom nevieme :-)a súhlasím s tebou Merylas :yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 4. 2009 09:52

Tejaja, já jsem napsala taky svůj názor;-) Někdo Vegetu nepoužívá vůbec, někdo občas a někdo do všeho :-)

tejaja tejaja (moderátorka)

22. 4. 2009 09:44

Merylas, ja som si len dovolila povedať svoj názor, to pre tých, ktorí recept nepoznajú. Vegeta všade ...:-//

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 4. 2009 09:34

Veronika je ale nevařila na salaši, si myslím :-D Ono většinou si každý něco poupraví , přidá, nebo ubere podle svých představ a zvyklostí. Možná, kdyby měly naše babičky k dispozici Vegetu, tak by ji tam taky přidaly:-D

tejaja tejaja (moderátorka)

22. 4. 2009 09:23

bonifac, to je pravda, každý má inú chuť:-D;-) Len mi je ľúto, keď sa jedlá našich babičiek a prababičiek modernizujú, je to škoda. Na salaši ti do bryndzových pirohov vegetu určite nedajú.;-);-)

bonifac bonifac

21. 4. 2009 14:58

:-p

Svetlana Svetlana

21. 4. 2009 06:37

...a když náááhodou zbydou, tak studené naskládat do pekáčku, zalít rozpuštěným máslem a dorůžova zapéct...:-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bryndzové pirohy pirohy s bryndzou pirohy brynzové taštičky brinzove pirohy recept na slovenské pirožky z bryndzou slovenské pirohy brindzové pirohy brynzové pyrohy taštičky s brynzou pirohy s brinzou brynzové pirožky pirožky s brynzou pirohy recept bryndzove pirohy recept pirohy plněné brynzou pyrohy s brynzou formička na pirohy pyrohy s brinzou recepty s brynzou

Suroviny: mouka hladká, voda, vejce, sůl, brynza, brambory, vegeta, pažitka, slanina

TopRecepty.cz

Brynzové pirohy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g573