Brynzové pirohy

bonifac Kuchařka:

Bezmasá jídla 18 názorů

56

Suroviny

TĚSTO:
450-500 g hladké mouky( či polohrubé)
200 ml vody
1 vejce
sůl
NÁPLŇ:
125 g brynzy
2 brambor
vegeta(podle chuti)
pažitka
slanina
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska.

  2. Plnka: 2 zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nastrúhame na jemno. Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou.

  3. Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy. Pirohy varíme v osolenej vode. Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou, poprípadne s kyslou smotanou.

Poznámka

Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brynzové pirohy

  • Honey Bunny Honey Bunny(neregistrovaný)

    magdalenka: a můžete někam na toprecepty prosím Váš recept napsat? Mám muže ze Slovenska a je to jeho srdeční jídlo, bohužel ho neumí a já pátrám po receptu právě se strouhanými bramborami v těstě, ale aby tam byl správný poměr surovin - při mém prvním i posledním pokusus se mi těsto dost lepilo. Děkuji moc předem :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pirohy s bryndzou u nás máme radi a veľmi. Do cesta pridávam aj trochu varený nastrúhaný zemiak, cesto je mäkšie. Ak cesto robím z 500 g múky, bryndze dávam tiež oveľa viac ako je uvedené v recepte, asi tak 300 g. Bryndzu zmiešam s nastrúhaným vareným zemiakom, soliť netreba, nepridávam nič, na vrch vyškvarená údená slanina, kyslá smotana a pažítka alebo kôpor. Ak nevadí, pridávam fotku.

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Naprosto luxusní záležitost.Sice trochu pracnější,ale výsledek stojí fakt za to:-p.Akorát jsem si upravila náplň.Na 2 brambory se mi zdálo 125 g brynzy málo,takže jsem přidala minimálně jednou tolik.Takže tak 250-300 g.Ale samozřejmě záleží na chuti každého;-).A to množství 80 ks taštiček je dost zavádějící:-O.Záleží samozřejmě na velikosti.Použila jsem největší formičku na taštičky,která se běžně prodává v sadě 3 ks a bylo jich 28 ks.

    Odpovědět

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    Nejlepší jídlo, které znám. Určítě ale bez vegety - nic proti ní, ale do piroh - ofof:no::no:

    Odpovědět

  • Daranea Daranea

    Uvařila jsem a protože nemám po ruce brynzu a nechtělo se mi ji draho kupovat, udělala jsem náplň z nivy, tvarohu a brambor. Výsledek byl velmi jedlý ale příště seženu brynzu.

    Odpovědět

  • Imka Imka(neregistrovaná)

    Pirohy ma naučil variť moj zlatý švagor, ale robíme ich z uvarených zemiakov a miesto pažitky tam dávame kopor a sú vyníkajúce. Na budúce je zkúsim urobiť podľa vás;-):-))

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Pirohy u nas na salasi sa robia z polohrubej muky,mlieka a trochu soli..
    co sa tyka naplne tak sa uvaria klasicky zemiaky bez šupky a prida sa do nich bryndza...

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

    Ja len toľko,že toto nie je recept na originálne pirohy zo salaša a nie je to ani snaha ich napodobniť alebo zmodernizovať ale je to recept na pirohy,ktoré máme radi mi doma :-) a tej vegety tam nie je toľko aby to nejako zmenilo chuť je tam len namiesto soli :-)a možno na niektorom salaši tiež používajú vegetu len o tom nevieme :-)a súhlasím s tebou Merylas :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tejaja, já jsem napsala taky svůj názor;-) Někdo Vegetu nepoužívá vůbec, někdo občas a někdo do všeho :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Merylas, ja som si len dovolila povedať svoj názor, to pre tých, ktorí recept nepoznajú. Vegeta všade ...:-//

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Veronika je ale nevařila na salaši, si myslím :-D Ono většinou si každý něco poupraví , přidá, nebo ubere podle svých představ a zvyklostí. Možná, kdyby měly naše babičky k dispozici Vegetu, tak by ji tam taky přidaly:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    bonifac, to je pravda, každý má inú chuť:-D;-) Len mi je ľúto, keď sa jedlá našich babičiek a prababičiek modernizujú, je to škoda. Na salaši ti do bryndzových pirohov vegetu určite nedajú.;-);-)

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

  • Svetlana Svetlana

    ...a když náááhodou zbydou, tak studené naskládat do pekáčku, zalít rozpuštěným máslem a dorůžova zapéct...:-):-)

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

    tejaja:každý podľa chuti :-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo