Nutriční hodnoty (Sváteční maková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 641 kJ / 5 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
| Tuky | 252,62 g |
| – nasycené | 24,39 g |
| – nenasycené | 199,35 g |
| –– mononenasycené | 103,35 g |
| –– polynenasycené | 96,00 g |
| ––– omega 3 | 10,96 g |
| Vláknina | 52,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 839 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 698,35 g |
| – cukry | 282,35 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cukr moučka na posypání | Cukr bílý | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |