Nutriční hodnoty (Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 201 kJ / 2 677 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,51 g |
| Tuky | 80,72 g |
| – nasycené | 20,79 g |
| – nenasycené | 49,72 g |
| –– mononenasycené | 35,80 g |
| –– polynenasycené | 13,92 g |
| ––– omega 3 | 2,70 g |
| Vláknina | 25,45 g |
| Cholesterol | 828 mg |
| Sodík | 7,11 g |
| Sůl | 17,66 g |
| Sacharidy | 395,27 g |
| – cukry | 18,60 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hovězí zadní | Hovězí kýta | |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| špalíček špalíček oloupaného a jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 KL 1 KL mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| 2-3 PL 2-3 PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 37.5 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| trochu trochu másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka extra silného bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
| případně 1 KL KL škrobu rozmíchaná v 1 PL vody | Bramborový škrob | |
| 1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 PL 1 PL soli | Sůl mořská | 15 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| voda | Voda |