Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 11 971 kJ / 2 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 188,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 162,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,18 g |
| Tuky | 142,59 g |
| – nasycené | 63,55 g |
| – nenasycené | 67,37 g |
| –– mononenasycené | 54,33 g |
| –– polynenasycené | 13,04 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 946 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 5,11 g |
| Sacharidy | 188,72 g |
| – cukry | 26,02 g |
| ––– laktóza | 10,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g strouhaného uzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | 200 g |
| 1 kelimek 1 kelimek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 plátky 2 plátky sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| houbové koření dle každého z Vás ale (neni nutne) | Provensálské koření | |
| pepř | Pepř černý | |
| rajče na ozdobu | Rajče červené čerstvé | |
| oliva | Olivy čerstvé zralé | |
| hlavkový salát | Salát hlávkový čerstvý | |
| máslo(rama) na plech | Máslo kravské | |
| 1 1 velká cibule nebo 2 malé cibule | Cibule čerstvá | 70 g |