Nutriční hodnoty (Skřivánková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 898 kJ / 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,03 g |
| Tuky | 8,37 g |
| – nasycené | 2,01 g |
| – nenasycené | 4,06 g |
| –– mononenasycené | 2,92 g |
| –– polynenasycené | 1,14 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 11,88 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 384 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 16,21 g |
| – cukry | 9,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 4 4 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| pár pár brambor | Brambor zimní | |
| 1 konzervu 1 konzervu hrášku | Hrášek zelený | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trocha trocha petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| trocha trocha libečku | Libeček čerstvý | |
| trocha trocha majoránky | Majoránka sušená | |
| masový vývar nebo bujón (klidně i zeleninový) | Vývar masový | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| tuk | Margarín | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká |