Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy se šlehačkou a mandličkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 464 kJ / 350 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 36,67 g |
| – nasycené | 4,58 g |
| – nenasycené | 30,70 g |
| –– mononenasycené | 21,12 g |
| –– polynenasycené | 9,58 g |
| ––– omega 3 | 2,87 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1,67 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menšia cibuľa | Cibule čerstvá | |
| 2 PL 2 PL olej | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 ks 2 ks červená repa | Červená řepa čerstvá | |
| soľ | Sůl mořská | |
| biele korenie - pepř | Pepř černý | |
| cca 500 ml 500 ml vývar - voda | Vývar hovězí | 500 ml |
| cca 500 ml 500 ml mlieko | ||
| 200 ml 200 ml šľahačka | ||
| príp. citrón | Citrón čerstvý | |
| hrsť hrsť mandlí | Mandle neloupané | |
| cca 1 PL 1 PL olej | Olej řepkový | 11 ml |