Nutriční hodnoty (Medové velikonoční jidáše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 315 kJ / 3 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,73 g |
| Tuky | 120,10 g |
| – nasycené | 70,47 g |
| – nenasycené | 43,33 g |
| –– mononenasycené | 37,39 g |
| –– polynenasycené | 5,94 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 747 mg |
| Sodík | 549 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 445,24 g |
| – cukry | 86,67 g |
| ––– laktóza | 13,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 80 g 80 g medu | Med nepasterovaný | 80 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| bílek na potření | Vaječný bílek | |
| med na potření | Med nepasterovaný |