Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Lahůdková moravská tlačenka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (240 min příprava)

17. 11. 2009 17:18

Suroviny

Porce: moc

Nutriční hodnoty

Energie21 032 kJ / 5 027 kcal
Bílkoviny792,94 g
Tuky196,50 g
Vláknina5,46 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 2,18 g
Sůl3,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu.Jo to fakt " mňamózní " věřte!

Dávka je dvě nohavice plné masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Merylas

28. 11. 2019 11:43

Handika: Tlačenka není rovněž dělaná podle receptu.

ivulinka

28. 11. 2019 06:38

Handika, tu tlačenku jste pekla? Děláte si z nás srandu?:omg::omg::omg:

hospodyne

22. 4. 2019 17:16

Jaromira18: proč ji ještě dvě hodiny vaříte? Vzpomínám, že se vařila, jen pokud se směs plnila do žaludku, ten byl syrový, ale proč , když je v igelitovém střevě?

Jaromira18

22. 4. 2019 15:40

Je vynikající, dělám jí skoro stejně, jen jí pevně zavážu konce a vařím jí 1,2-2 hodiny.

jana

17. 11. 2017 12:51

To je mňamka :yes:

Jirka

23. 2. 2017 20:40

Zdravím dámy a chlapi. Jsou tu vcelku vynikající recepty,ale tlačenka bez ovaru není tlačenka... strýc řezník mě to kdysi učil a dělám to tak dodnes. Trošku kýty a plecka,ovar,bůček,kůže,koření a základ je dobrý zeleninový vývar. I v libové tlačence pro fajnšmekry ten ovar musí být jak už výše někdo psal... Ale sto lidí-sto chutí...Za 14 dní pošlu foto;-). Je dobře že si to lidi začínají dělat a nekupují masové výrobky bez masa...

Martin

2. 2. 2017 17:18

Jozef: Cibule a kořenová zelenina výrazně vylepší vývar. Do finálního produktu se nedává.

Jozef

18. 2. 2016 19:16

Zdravím Otiku určite je to super tlačenka ale ako tu kolega napísal iný kraj iny mrav,robím ju podobne pridám jazyky a nedávam cibuľu lebo tlačenka nože skysnúť-pokazí sa cibuľku dávam až potom na tanier k octu

rypouš

4. 2. 2016 09:23

Právě jsem zjistil že nesmím surfovat po receptech jelikož slintám na klávesnici:)))Tuhle tláču určo vyzkouším. Dík Ottíku.:-p;-):yes:toprecepty.cz

Pavel

27. 2. 2013 00:56

Děkuji za ten vtípek "s úsměvem" plníme... Až to budu dělat, budu mít pusu od ucha k uchu (bo už to bude konečně za mnou) :-D:-)):-8

Colombo65

12. 1. 2010 19:43

Děkuji, jsem rád, že to co dělám k něčemu je!!!;-);-);-)

ochcik

12. 1. 2010 09:45

Otíku,:-! děkuji za skvělý recept na tlačenku.:yes:
Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.:-)
Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!:-D

Simona Skolakova

9. 1. 2010 17:00

Colombo,včera jsme dělali tlačenku podle tebe a povedla se dávám bodík:yes::-)):-))

milena999

18. 11. 2009 12:35

:-pblázníte?Držím dietu a ted tohle!!!Sliny mám na klávesnici:-p;-(

Věrka.

18. 11. 2009 09:06

No, to bych si dala, to je velká dobrota.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky výroba domácí tlačenky video jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept libova tlacenka tlačenka z plecka tlačenka z kolena domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka domácí tlačenka recept video domácí tlačenka video domácí tlačenka vepřova - video domácí libová tlačenka

Suroviny: maso vepřové, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, koření nové koření, bobkový list, česnek, sůl, pepř, majoránka

TopRecepty.cz

Lahůdková moravská tlačenka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p89m