Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdková moravská tlačenka

Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva a necháme vychladnout. Tlačenka skvěle chutná a krásně vypadá na řezu.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 200 min

240 min (40 min příprava + 200 min tepelná úprava)

17. 11. 2009 18:18

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 032 kJ / 5 027 kcal
Bílkoviny792,94 g
Tuky196,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 2,18 g
Sůl3,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu. Dávka je dvě nohavice plné masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 11. 2019 12:43

Handika: Tlačenka není rovněž dělaná podle receptu.

ivulinka ivulinka

28. 11. 2019 07:38

Handika, tu tlačenku jste pekla? Děláte si z nás srandu?:omg::omg::omg:

hospodyne

22. 4. 2019 18:16

Jaromira18: proč ji ještě dvě hodiny vaříte? Vzpomínám, že se vařila, jen pokud se směs plnila do žaludku, ten byl syrový, ale proč , když je v igelitovém střevě?

Jaromira18 Jaromira18

22. 4. 2019 16:40

Je vynikající, dělám jí skoro stejně, jen jí pevně zavážu konce a vařím jí 1,2-2 hodiny.

jana

17. 11. 2017 13:51

To je mňamka :yes:

Jirka

23. 2. 2017 21:40

Zdravím dámy a chlapi. Jsou tu vcelku vynikající recepty,ale tlačenka bez ovaru není tlačenka... strýc řezník mě to kdysi učil a dělám to tak dodnes. Trošku kýty a plecka,ovar,bůček,kůže,koření a základ je dobrý zeleninový vývar. I v libové tlačence pro fajnšmekry ten ovar musí být jak už výše někdo psal... Ale sto lidí-sto chutí...Za 14 dní pošlu foto;-). Je dobře že si to lidi začínají dělat a nekupují masové výrobky bez masa...

Martin

2. 2. 2017 18:18

Jozef: Cibule a kořenová zelenina výrazně vylepší vývar. Do finálního produktu se nedává.

Jozef

18. 2. 2016 20:16

Zdravím Otiku určite je to super tlačenka ale ako tu kolega napísal iný kraj iny mrav,robím ju podobne pridám jazyky a nedávam cibuľu lebo tlačenka nože skysnúť-pokazí sa cibuľku dávam až potom na tanier k octu

rypouš

4. 2. 2016 10:23

Právě jsem zjistil že nesmím surfovat po receptech jelikož slintám na klávesnici:)))Tuhle tláču určo vyzkouším. Dík Ottíku.:-p;-):yes:toprecepty.cz

Pavel

27. 2. 2013 01:56

Děkuji za ten vtípek "s úsměvem" plníme... Až to budu dělat, budu mít pusu od ucha k uchu (bo už to bude konečně za mnou) :-D:-)):-8

Colombo65 Colombo65

12. 1. 2010 20:43

Děkuji, jsem rád, že to co dělám k něčemu je!!!;-);-);-)

ochcik

12. 1. 2010 10:45

Otíku,:-! děkuji za skvělý recept na tlačenku.:yes:
Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.:-)
Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 1. 2010 18:00

Colombo,včera jsme dělali tlačenku podle tebe a povedla se dávám bodík:yes::-)):-))

milena999

18. 11. 2009 13:35

:-pblázníte?Držím dietu a ted tohle!!!Sliny mám na klávesnici:-p;-(

Věrka.

18. 11. 2009 10:06

No, to bych si dala, to je velká dobrota.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky výroba domácí tlačenky video jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept libova tlacenka tlačenka z plecka tlačenka z kolena domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka domácí tlačenka recept video domácí tlačenka video domácí tlačenka vepřova - video domácí libová tlačenka

Suroviny: maso vepřové, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, koření nové koření, bobkový list, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka

TopRecepty.cz

Lahůdková moravská tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p89m