Lahůdková moravská tlačenka

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 4 hodiny moc Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

3 kg vepřového masa (plecko)
1 vepřové koleno zadní
4 vepřové nožky
1 kg vepřové kůže
3 cibule (větší)
8-10 kuliček nového koření
8 ks bobkový list
česnek
sůl
pepř
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit plecko a koleno a přidáme celé cibule, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka.

  2. Plecko je uvařeno dříve, a proto si vaření hlídáme, aby nedošlo k rozvaření masa, koleno následně vaříme do měkka také.

  3. Do druhého hrnce dáme vařit vepřové kůže a nožky. Také vaříme do měkka a vývar použijeme později do láku.

  4. Po uvaření všech surovin, maso z plecka nakrájíme na větší kostky, koleno obereme a maso také pokrájíme, kůže pomeleme na masovém strojku a dáme do nějaké větší nádoby.

  5. Přidáme vývar z masa, nakrájené kostky masa a ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Musíme to udělat hodně slané, neboť maso si to vtáhne, jinak bude výrobek mdlé chuti.

  6. Takto vzniklou směs s úsměvem plníme do nachystaného igelitového tlačenkového střeva.

  7. Zavážeme a dáme vychladit. Po 20 minutách otáčíme. Dobrou chuť .

Poznámka

To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu.Jo to fakt " mňamózní " věřte!

Dávka je dvě nohavice plné masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 268 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahůdková moravská tlačenka

  • hospodyne hospodyne

    Jaromira18: proč ji ještě dvě hodiny vaříte? Vzpomínám, že se vařila, jen pokud se směs plnila do žaludku, ten byl syrový, ale proč , když je v igelitovém střevě?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Je vynikající, dělám jí skoro stejně, jen jí pevně zavážu konce a vařím jí 1,2-2 hodiny.

    Odpovědět

  • jana jana (neregistrovaný)

    To je mňamka :yes:

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Zdravím dámy a chlapi. Jsou tu vcelku vynikající recepty,ale tlačenka bez ovaru není tlačenka... strýc řezník mě to kdysi učil a dělám to tak dodnes. Trošku kýty a plecka,ovar,bůček,kůže,koření a základ je dobrý zeleninový vývar. I v libové tlačence pro fajnšmekry ten ovar musí být jak už výše někdo psal... Ale sto lidí-sto chutí...Za 14 dní pošlu foto;-). Je dobře že si to lidi začínají dělat a nekupují masové výrobky bez masa...

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Jozef: Cibule a kořenová zelenina výrazně vylepší vývar. Do finálního produktu se nedává.

    Odpovědět

  • Jozef Jozef(neregistrovaný)

    Zdravím Otiku určite je to super tlačenka ale ako tu kolega napísal iný kraj iny mrav,robím ju podobne pridám jazyky a nedávam cibuľu lebo tlačenka nože skysnúť-pokazí sa cibuľku dávam až potom na tanier k octu

    Odpovědět

  • rypouš rypouš(neregistrovaný)

    Právě jsem zjistil že nesmím surfovat po receptech jelikož slintám na klávesnici:)))Tuhle tláču určo vyzkouším. Dík Ottíku.:-p;-):yes:toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Děkuji za ten vtípek "s úsměvem" plníme... Až to budu dělat, budu mít pusu od ucha k uchu (bo už to bude konečně za mnou) :-D:-)):-8

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Děkuji, jsem rád, že to co dělám k něčemu je!!!;-);-);-)

    Odpovědět

  • ochcik ochcik(neregistrovaný)

    Otíku,:-! děkuji za skvělý recept na tlačenku.:yes:
    Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.:-)
    Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
    Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Colombo,včera jsme dělali tlačenku podle tebe a povedla se dávám bodík:yes::-)):-))

    Odpovědět

  • milena999 milena999

    :-pblázníte?Držím dietu a ted tohle!!!Sliny mám na klávesnici:-p;-(

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    No, to bych si dala, to je velká dobrota.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Śmankote, Kristova noho!!:-O:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Tlačenka se mi moc líbí a hned bych si ji dala.Bodík udělím,ale mám také raději,když je tam kousek tučnýho.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept výroba domácí tlačenky video tlačenka z plecka libova tlacenka domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka tlačenka z kolena domácí tlačenka recept video domácí tlačenka vepřova - video domácí tlačenka video domácí libová tlačenka

Zapomněl/a jsem heslo