Nutriční hodnoty (Tarhoňový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 623 kJ / 3 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 94,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 66,50 g |
| – nasycené | 26,14 g |
| – nenasycené | 25,70 g |
| –– mononenasycené | 20,81 g |
| –– polynenasycené | 4,89 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 677,00 g |
| – cukry | 303,50 g |
| ––– laktóza | 73,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tarhoně | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 1,5 l 1,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1500 ml |
| 1/2 1/2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g citronátu | Citronová kůra kandovaná | 100 g |
| strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |