Nutriční hodnoty (Makovec s jablky a rozinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 28 872 kJ / 6 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 111,26 g |
| Tuky | 345,25 g |
| – nasycené | 31,81 g |
| – nenasycené | 276,85 g |
| –– mononenasycené | 147,54 g |
| –– polynenasycené | 129,32 g |
| ––– omega 3 | 16,57 g |
| Vláknina | 74,98 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 460 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 773,78 g |
| – cukry | 348,38 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku mletého máku | Mák modrý mletý | 312.5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 0,75 hrnku 0,75 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| kůra z 0,5 kůra z 0,5 citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání pekáče | Mouka pšeničná hrubá | |
| poleva dle chuti (nemusí být) | Čokoládová poleva |