Nutriční hodnoty (Jihofrancouzský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 742 kJ / 1 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,16 g |
| Tuky | 85,56 g |
| – nasycené | 17,79 g |
| – nenasycené | 58,44 g |
| –– mononenasycené | 43,22 g |
| –– polynenasycené | 15,22 g |
| ––– omega 3 | 3,94 g |
| Vláknina | 9,42 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,43 g |
| Sacharidy | 35,00 g |
| – cukry | 22,84 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká hlávka listového salátu | Salát listový čerstvý | |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 olejovky nebo tuňák v oleji | Sardinky v oleji | |
| 3 3 natvrdo uvařená vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra (eidam nebo ementál) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 1 nasekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |