Nutriční hodnoty (Niva v těstíčku s bramborovými trilobity a salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 431 kJ / 1 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,20 g |
| Tuky | 77,12 g |
| – nasycené | 43,96 g |
| – nenasycené | 27,29 g |
| –– mononenasycené | 23,09 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 731 mg |
| Sodík | 4,22 g |
| Sůl | 10,42 g |
| Sacharidy | 127,27 g |
| – cukry | 10,67 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g (2 x 100 g výseč) nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 8 lžic 8 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| pivo (dle potřeby) | Pivo světlé 10ᵒ | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| bílé zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| sedmibylinný ocet | Ocet lihový |