Kuře na Podravce

Drůbeží maso Doba přípravy: 100 minut příprava , 90 minut tepelná úprava , dle velikosti kuřete 9 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 100 minut příprava , 90 minut tepelná úprava , dle velikosti kuřete 9 názorů

Suroviny Podle strávníků, 1 střední kuře pro 4-6 osob.

1 kuře asi 1400 g
Podravka /Kuchárek podle potřeby.
1 dl oleje
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " "To je Podravka, lepší jsem ještě nejedla." "Fuj Podravka, takový svinstvo." "Ale dědo ochutnej a ty sám říkáš, neříkej fuj, když jsi neochutnal."
    Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
    Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej.

  2. Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.

Komentáře k receptu Kuře na Podravce

  • hospodyne hospodyne

    :-Kjan.alois: no u Vašeho receptu bych si nedovolila předpokládat nějakou nedokonalost. Jen mě pobavila starost Eja57 nad případnou újmou Vašeho psa stran kostí. Naši psi se dokáží u kostí ze 2 kuřet i servat:-D Kuřata máme vlastní, tak mi nějaká salmonela na um vůbec nepřijde:-D:-D

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois (autor receptu)

    Veronika.Hrozna: :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    jan.alois: Ale pane Aloisi, na receptu není nic složité! Upéct takto připravené kuře, taky ne ! Já ho rozhodně upeču, dle vašeho receptu. Udělám jen jednu změnu, hned na začátku, dám do kuřete lžíci másla. ;-) No a, jsme trošku ukecané, ale jsme ženské! :-K

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois (autor receptu)

    hospodyne: Ježíši lidi proberte se máte se zajímat o to jestli ty kuřata jsou dost propečená aby lidi nedostali třeba salmonelu . A vy tu řešíte psy a ježky. Není vám to divné. Místo starostí o podstatě psaného. :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ježci u mne zase kočičí granule, baští je, jako o závod. Přesně v půl desáté večer přijde, ani o minutu dříve, nebo později ! Pokud tam nejsou granule, tříská talířkem! :-D

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KEja57: :-D:-D to byste měla vidět naše psy. Ti se s nějakou kostí nepářou. Granule? No to jste si dovolili hodně!! Na ty chodí jen ježci. Nejpříšernější psi ve střední Evropě

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    jan.alois: no jak teď na ty moje psí holky koukám, tak máte pravdu. Žerou:-8 a mlaskaj:omg: ale to lidi někdy taky:-D

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois (autor receptu)

    Eja57: Předpokládáte správně dostane chrupky a skelet. Jen poznámka lidi jedí a zvířata žerou. :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Asi správně předpokládám, že Charles je pes...a doufám, že z toho kuřete sní jen ty chrupavcite klouby a nic jiného...ne "kosti"....ale to asi každý pejskař ví....

    Odpovědět