Suroviny
Porce: Podle strávníků, 1 střední kuře pro 4-6 osob.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 633 kJ / 1 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 149,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " "To je Podravka, lepší jsem ještě nejedla." "Fuj Podravka, takový svinstvo." "Ale dědo ochutnej a ty sám říkáš, neříkej fuj, když jsi neochutnal."
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Moje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Nejnovější recepty
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 4 hodinami
Kološvárské zelí z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chorvatská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 3 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 5 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy před 18 hodinami
Jablečné sušenky nejen na výlet
Merylas před 19 hodinami
Rychlý špekáčkový salát
Jan Nemec před 20 hodinami
Mléčná ovesná kaše
Merylas před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Sahula před 20 hodinami
Pečené vepřové koleno
lunav1 před 21 hodinami
Suroviny:
kuře,
podravka,
olej,
máslo
Komentáře (9)