Nutriční hodnoty (Sacher (Sachr dort))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 146 kJ / 5 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,54 g |
| Tuky | 316,96 g |
| – nasycené | 166,84 g |
| – nenasycené | 112,77 g |
| –– mononenasycené | 99,00 g |
| –– polynenasycené | 13,77 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 3,07 g |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,23 g |
| Sacharidy | 429,27 g |
| – cukry | 410,27 g |
| ––– laktóza | 4,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g alespoň 65% čokolády | Čokoláda hořká 65% | 180 g |
| 140 g 140 g másla | Máslo kravské | 140 g |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| 120 g 120 g hladké (nebo mandlové) mouky | ||
| 4 lžíce 4 lžíce meruňkové marmelády | Marmeláda meruňková | 60 g |
| 200 g 200 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
| 4-6 lžic 4-6 lžic smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |