Nutriční hodnoty (Řezy s černým rybízem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 753 kJ / 3 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,41 g |
| Tuky | 38,31 g |
| – nasycené | 9,98 g |
| – nenasycené | 17,72 g |
| –– mononenasycené | 12,47 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 48,24 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 694,51 g |
| – cukry | 449,17 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g Palmarinu (nebo jiný tuk na pečení) | ||
| 200 g 200 g práškového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| cca 1 dl cca 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 600-700 g 600-700 g černého rybízu | Rybíz černý čerstvý | 650 g |
| 5 5 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu |