Tofu cheesecake

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Dietní recepty , DIA 10 názorů

Suroviny

200 g tofu natural
200 g sýra ricotta
2 vejce
4 lžíce lněných semínek
4 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce vlašských ořechů
2 lžíce kokosu
1 vanilkový lusk
1 citron
stevie nebo cukr
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu, trvá to asi 2 minuty.

  2. Do směsi zašleháme 1 bílek a takto připravené „těsto“ vylijeme do formy vyložené pečicím papírem.

  3. Nyní dáme do mixéru tofu, sýr a 4 odměrky stevie. Přidáme šťávu z 1 citronu a vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Všechno rozmixujeme dohladka, v případě potřeby ředíme vodou, aby nebyla směs díky tofu hrudkovitá.

  4. Nakonec přidáme zbylý žloutek a 1 celé vejce a lehce zamícháme. Nalijeme na spodní vrstvu, ozdobíme vanilkovým luskem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut, dokud nezačnou okraje začnou lehce zlátnout.

  5. Cheesecake necháme vychladit v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Není příliš sladký, kdo je na sladké, doporučuji cukru přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tofu cheesecake

  • HandulkaP HandulkaP

    Jeden recept lepší než druhý :-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Klariska, Anna: Děkuji, jsem ráda, že i tady to někdo ocení:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Opravdu moc hezký dia recept:-p+5:yes::yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Úžasný korpus - bez mouky, bez cukru, bez přidaného tuku, plný zdravých semínek a díky ořechům a kokosu určitě chutný. A nahradit část sýra netučným tofu je skvělý nápad. Takhle by měly vypadat všechny dia sladkosti :yes::-K.

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Kanyla: Dala jsem tak 2 deci vody a při mixování ještě přidala -semínka jí hodně vtáhnou a nabobtnají, tak aby nebylo těsto tuhé-během mixování hodně zhoustne. Před upečením těsto vypadá jako voňavý pudink :) Určitě se toho nebojte-tím že tam dáte i bílek, tak to 100% bude držet pohromadě :yes:

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    kikinulka: Receptů na cheesecaky je hafo a stejně tak použitých sýrů. Vždyckyjsou nahradit tučným tvarohem, ale není to ono, rozhodně doporučuju aspoň mix tvarohu a sýru, třeba půl na půl. Krom uvedených je skvělá Philadelphia (ovšem pokud jde o finance, tak je to s ricottou prašť jak uhoď...ale zase ta chuť!).

    Tanicka: Jinak se mi recept moc zamlouvá, prima zdravá varianta, zvlášť ten korpus. Kolik tak asi té vody na namočení? Popř.jaká je konzistence těsta před pečením? Díky a :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Kikinulka - ano chutná skvěle, proč ji chcete nahrazovat? Originální cheesecake je vždy se sýrem, tak nejspíš nějakým čerstvým sýrem - lučinou, buko,.. Anebo dát tofu dvě :-)

    Odpovědět

  • kikinulka kikinulka

    Čím by se dala nahradit ricotta? Chutná dobře? :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

Tématické fráze: čím nahradit syr philadelphia čím nahradit tofu čím nahradit ricottu cheescake z tofu philadelphia sýr nahradit tofu recepty dia cheesecake cheescake s tofu tofu cheescake cheesecake bez mouky jak vypadá tofu originální cheesecake dietní cheesecake čím nahradit riccotu zdravý cheesecake tofu peceme z tofu cheesecake recept cheesecake recepty recepty z tofu

Zapomněl/a jsem heslo