

Tofu cheesecake
Suroviny
- 200 g tofu natural
- 200 g sýra ricotta
- 2 vejce
- 4 lžíce lněných semínek
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 2 lžíce kokosu
- 1 vanilkový lusk
- 1 citron
- stevie nebo cukr
Postup přípravy receptu
Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu, trvá to asi 2 minuty.
Do směsi zašleháme 1 bílek a takto připravené „těsto“ vylijeme do formy vyložené pečicím papírem.
Nyní dáme do mixéru tofu, sýr a 4 odměrky stevie. Přidáme šťávu z 1 citronu a vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Všechno rozmixujeme dohladka, v případě potřeby ředíme vodou, aby nebyla směs díky tofu hrudkovitá.
Nakonec přidáme zbylý žloutek a 1 celé vejce a lehce zamícháme. Nalijeme na spodní vrstvu, ozdobíme vanilkovým luskem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut, dokud nezačnou okraje začnou lehce zlátnout.
Cheesecake necháme vychladit v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Není příliš sladký, kdo je na sladké, doporučuji cukru přidat.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tofu cheesecake
-
Jeden recept lepší než druhý
-
Klariska, Anna: Děkuji, jsem ráda, že i tady to někdo ocení
-
Opravdu moc hezký dia recept
+5
-
Úžasný korpus - bez mouky, bez cukru, bez přidaného tuku, plný zdravých semínek a díky ořechům a kokosu určitě chutný. A nahradit část sýra netučným tofu je skvělý nápad. Takhle by měly vypadat všechny dia sladkosti
.
-
Kanyla: Dala jsem tak 2 deci vody a při mixování ještě přidala -semínka jí hodně vtáhnou a nabobtnají, tak aby nebylo těsto tuhé-během mixování hodně zhoustne. Před upečením těsto vypadá jako voňavý pudink :) Určitě se toho nebojte-tím že tam dáte i bílek, tak to 100% bude držet pohromadě
-
kikinulka: Receptů na cheesecaky je hafo a stejně tak použitých sýrů. Vždyckyjsou nahradit tučným tvarohem, ale není to ono, rozhodně doporučuju aspoň mix tvarohu a sýru, třeba půl na půl. Krom uvedených je skvělá Philadelphia (ovšem pokud jde o finance, tak je to s ricottou prašť jak uhoď...ale zase ta chuť!).
Tanicka: Jinak se mi recept moc zamlouvá, prima zdravá varianta, zvlášť ten korpus. Kolik tak asi té vody na namočení? Popř.jaká je konzistence těsta před pečením? Díky a -
-
Kikinulka - ano chutná skvěle, proč ji chcete nahrazovat? Originální cheesecake je vždy se sýrem, tak nejspíš nějakým čerstvým sýrem - lučinou, buko,.. Anebo dát tofu dvě
-
Čím by se dala nahradit ricotta? Chutná dobře?
-
+1