Nutriční hodnoty (Chléb Nina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 595 kJ / 3 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 89,00 g |
Tuky | 48,38 g |
– nasycené | 10,78 g |
– nenasycené | 37,67 g |
–– mononenasycené | 19,12 g |
–– polynenasycené | 18,55 g |
––– omega 3 | 2,75 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 10,05 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 579,88 g |
– cukry | 65,25 g |
––– laktóza | 27,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml podmáslí | Podmáslí | 500 g |
40 ml 40 ml vody (v případě potřeby víc) | Voda | 40 ml |
1 1 a 1/2 lžíce octa | Ocet lihový | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného/celého kmínu | Kmín | 10 g |
750 g 750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké - lze různě obměňovat) | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
1,5 lžičky 1,5 lžičky (7g) - sušeného droždí | Droždí sušené | 7.5 g |