Nutriční hodnoty (Jahodový dort se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 27 659 kJ / 6 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,76 g |
| Tuky | 382,18 g |
| – nasycené | 167,51 g |
| – nenasycené | 192,70 g |
| –– mononenasycené | 148,75 g |
| –– polynenasycené | 43,95 g |
| ––– omega 3 | 12,63 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 678,45 g |
| – cukry | 313,00 g |
| ––– laktóza | 34,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 3/4 sáčku 3/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový pudink bez vaření | Puding v prášku | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | 5 g |
| 1 konzerva 1 konzerva jahod (425 g) | Jahody čerstvé | |
| 250 g 250 g jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 červené dortové želé | Želatina cukrářská | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |