Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s mletým masem

Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou univerzálně oblíbené jídlo. Pláty lasagní se pokládají suché, nepředvařené. Musí se ale dát dostatek omáčky, aby se během pečení měly v čem "uvařit". Recept na lasagne je trošku náročnější na čas, ale určitě stojí za to je udělat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

4. 10. 2009 19:23

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 273 kJ / 1 260 kcal
Bílkoviny146,63 g
Tuky38,87 g
Vláknina7,52 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 1,55 g
Sůl4,00 g
Sacharidy77,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Josepf

9. 1. 2016 14:38

Na obalu od koupených lazagni je uvedený návod. Kdo nečte neví. Prostě se pokládají suché a nepředvařené. Dno pekáče opravdu je lepší vymazat a jedno čím. ;-)

Dajda

27. 2. 2015 17:46

Medinka: Já je naopak dávám suchá a lámu je, aby byly po celé ploše pekáčku. ;-)

zizala

27. 2. 2015 17:39

Medinka: Namáčíte? Můžu se zeptat, do čeho? Já dělám na lasagne těsto čerstvé domácí, ale zajímá mě Váš způsob. Dík ;-)

Medinka

27. 2. 2015 13:27

Recept výborný. Lazaně před použitím postupně namáčím, aby se nelámaly a také spodní plátek je vždy tak akorát.

Jitkas

22. 1. 2014 14:21

Longinek, priste dejte na dno pekacku trosku besamelu a omacky, uvidite, ze nejspodnejsi platek nebude tvrdy.

casino

22. 1. 2014 14:21

Loginek: pokud "spodní plátek byl vždycky tvrdej", tak dáváte buď málo bešamelu, nebo ho máte moc hustý:-))
Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...):yes: Mívám problémy spíše s tím, že mi to plave v tuku...:no:

Loginek

22. 1. 2014 14:01

Zdravím všechny kuchařinky. Zrovna dnes peču lazaně a jen jsem tady kukla jak dlouho se pečou. Pravda je, že spodní plátek byl vždycky tvrdej, tak jsem je jen na chvikličku dala do vařicí vody, tak uvidíme. Taky vždycky musím odlomit kosek rožku, aby mi plátek vlezl do pekáčku, neboť má oblé rohy. Masovou směs jsem dělala s paprikou a rajčaty a nakonec jsem přidala na nudličky nakrájenou cuketu. Takže je to takové zeleninkové. Toho masa být moc nemusí. Ale bazalka, nebo žampióny to jsem nezkoušela!Budu muset experimentovat:-) Přeji nám všem dobrou chuť!!:-p

Jarka Chýlová

13. 1. 2013 19:35

Moc dobrý vnučky se jen olizovaly
:-D:yes:

Irena

8. 12. 2012 11:24

největší chyba je vařit lasaně,ta šťáva z masa už je nemuže ochutit a nasát se do nich:yes:

zina

25. 11. 2012 13:40

...chuťově velmi dobré, ale bez předvaření nestojí za tu námahu...okraje tvrdé, uvnitř tuhé, škoda....

Alex

17. 7. 2012 12:33

Výbornýý :yes::yes:

Handulenka

8. 12. 2011 10:22

Lazaně neměly chybu.Akorát jsem nesehnala pesto, tak jsem dala jen bazalku.Také jsem si je na 2 minutky dala do vařící vody aby byly zaručené měkké.Doma jsem měla velmi výrazný sýr ze Švýcarska a tak jsem ho na půl s eidamem nastrouhala nahoru.Vynikající.Manželovi to moc nechutnalo,ale to mě vůbec nevadilo, alespoň zbylo víc pro mě.:-)Doporučuji.:yes:Mňamka.

jaminka

13. 11. 2011 14:07

Lazaně :-p, do masové směsy jsem přidala ještě celý rajský protlak, protože máme rádi rajčata;-)a potom to bylo:yes::yes::yes::yes::yes:

Olča

8. 11. 2011 11:25

Autorce děkuji za skvělý recept.Lazaně byly moc dobré,je to náš další oblíbený recept.Pomalu by to rodina chtěla ob den.Recept není ani drahý,dělala jsem to k obědu pro čtyřčlenou rodinu(mám dospělé děti) a ještě trochu zbylo na večeři.Recept opravdu doporučuji.

Iriska

29. 6. 2011 14:41

Lazaně dělám se žampiony a nepředvařuju je. Stačí začít i končit bešamelem a dobře ho rozetřít. Bešamelem potřu ještě i během pečení. :yes::yes:+

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lazaně jak udělat dobré lasaně lasagne s mletým masem recept na lazane lazaně s bešamelem lásaně lazaně recept recept lazane recepty z lasane lazaně pro začátečníky recepty lazane recepty na lazane recept na lazaně výborné bešamel na lasaně bešamel na lasaně nejlepší lasaně lasaně s mletým masem lasaně recept originál recept na lazaně recepty lasaně

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, česnek, olej, rajče, paprika čerstvá zelená, pesto bazalkové, slanina anglická, mléko, mouka hladká, máslo, těstoviny lasagne, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrBE