Nutriční hodnoty (Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 1 876 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,20 g |
| Tuky | 18,43 g |
| – nasycené | 5,29 g |
| – nenasycené | 8,41 g |
| –– mononenasycené | 6,56 g |
| –– polynenasycené | 1,85 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 35,68 g |
| – cukry | 24,28 g |
| ––– laktóza | 0,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 150 g 150 g chřestu (chřest, který už není měkký a šťavnatý) | Chřest zelený čerstvý | 150 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| zbytky paprik zelených nebo červených | Paprika zelená čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| kari koření nebo jiné koření | Kari | |
| petrželka na ozdobení | Petržel nať čerstvá | |
| smažený hrášek | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |