Nutriční hodnoty (Vánoční fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,92 g |
| Tuky | 4,70 g |
| – nasycené | 0,29 g |
| – nenasycené | 0,55 g |
| –– mononenasycené | 0,18 g |
| –– polynenasycené | 0,37 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 80,78 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 82,61 g |
| – cukry | 13,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 menší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 100 g 100 g sušených hub - můžou být mražené | Houby sušené směs | 100 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 konzervy 2 konzervy sterilované fazolí ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
| 1/2 1/2 menšího kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/4 1/4 másla | Máslo kravské | 0.25 g |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| voda | Voda | |
| 2 2 zeleninové bujóny | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| kousek kousek tuřínu (není nutný) | Tuřín čerstvý |