Nutriční hodnoty (Vánoční fazolová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,92 g |
Tuky | 4,70 g |
– nasycené | 0,29 g |
– nenasycené | 0,55 g |
–– mononenasycené | 0,18 g |
–– polynenasycené | 0,37 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 80,78 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 82,61 g |
– cukry | 13,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
100 g 100 g sušených hub - můžou být mražené | Houby sušené směs | 100 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 konzervy 2 konzervy sterilované fazolí ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
1/2 1/2 menšího kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
1/4 1/4 másla | Máslo kravské | 0.25 g |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
voda | Voda | |
2 2 zeleninové bujóny | Bujón zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
kousek kousek tuřínu (není nutný) | Tuřín čerstvý |