Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánoční fazolová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie2 485 kJ /
594 kcal
Bílkoviny14,92 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,92 g
Tuky4,70 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené0,55 g
–– mononenasycené0,18 g
–– polynenasycené0,37 g
––– omega 30,03 g
Vláknina80,78 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy82,61 g
– cukry13,36 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 menší hlávky zelí Zelí bílé čerstvé
100 g 100 g sušených hub - můžou být mražené Houby sušené směs 100 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
2 konzervy 2 konzervy sterilované fazolí ve slaném nálevu Fazole v konzervě
1/2 1/2 menšího kedlubny Kedluben čerstvý 90 g
1/4 1/4 menšího celeru Celer bulva čerstvá 135 g
6 6 větších brambor Brambor zimní 300 g
bobkový list Bobkový list sušený
1/4 1/4 másla Máslo kravské 0.25 g
mouka Mouka pšeničná hladká
voda Voda
2 2 zeleninové bujóny Bujón zeleninový
sůl Sůl mořská
vegeta Kořenící směs sypká
kousek kousek tuřínu (není nutný) Tuřín čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.