Nutriční hodnoty (Jizerské vepřové na houbové smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 871 kJ / 1 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,40 g |
Tuky | 51,00 g |
– nasycené | 24,52 g |
– nenasycené | 19,57 g |
–– mononenasycené | 16,68 g |
–– polynenasycené | 2,89 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 35,60 g |
– cukry | 20,80 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
500 g 500 g hub (čerstvé nebo mražené) | Hřib čerstvý | 500 g |
250 ml 250 ml smetany - 40% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
celý kmín | Kmín | |
drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
chlebová strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
2 lžíce 2 lžíce světlého piva (nemusí být) | Pivo světlé 10ᵒ | 30 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
tuk | Margarín | |
vývar (nebo voda) | Vývar hovězí |