Nutriční hodnoty (Jizerské vepřové na houbové smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 871 kJ / 1 164 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 122,90 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,50 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,40 g | 
| Tuky | 51,00 g | 
| – nasycené | 24,52 g | 
| – nenasycené | 19,57 g | 
| –– mononenasycené | 16,68 g | 
| –– polynenasycené | 2,89 g | 
| ––– omega 3 | 0,35 g | 
| Vláknina | 34,87 g | 
| Cholesterol | 415 mg | 
| Sodík | 400 mg | 
| Sůl | 0,75 g | 
| Sacharidy | 35,60 g | 
| – cukry | 20,80 g | 
| ––– laktóza | 9,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g | 
| 500 g 500 g hub (čerstvé nebo mražené) | Hřib čerstvý | 500 g | 
| 250 ml 250 ml smetany - 40% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžička 1 lžička mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g | 
| celý kmín | Kmín | |
| drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| chlebová strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| 2 lžíce 2 lžíce světlého piva (nemusí být) | Pivo světlé 10ᵒ | 30 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
| tuk | Margarín | |
| vývar (nebo voda) | Vývar hovězí |