Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jizerské vepřové na houbové smetaně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 871 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny122,90 g
– z toho živočišné bílkoviny106,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,40 g
Tuky51,00 g
– nasycené24,52 g
– nenasycené19,57 g
–– mononenasycené16,68 g
–– polynenasycené2,89 g
––– omega 30,35 g
Vláknina34,87 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy35,60 g
– cukry20,80 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g vepřové plece Vepřová plec 500 g
500 g 500 g hub (čerstvé nebo mražené) Hřib čerstvý 500 g
250 ml 250 ml smetany - 40% Smetana kravská sladká 12% 250 ml
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžička 1 lžička mletého nového koření Nové koření mleté 5 g
celý kmín Kmín
drcený kmín (dle chuti) Kmín mletý
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
chlebová strouhanka na zahuštění Strouhanka pšeničná
2 lžíce 2 lžíce světlého piva (nemusí být) Pivo světlé 10ᵒ 30 ml
sůl Sůl mořská
pepř (dle chuti) Pepř černý
tuk Margarín
vývar (nebo voda) Vývar hovězí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.