

Krkovička-aneb co dům dal
Doba přípravy: cca 1,5 hodiny 4 porce Vepřové maso 21 názorů
Suroviny
- 500 g plátků krkovičky na grilování
- 200 g žampionů
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kávové lžičky houbového koření
- 1 kávová lžička ostrého grilovacího koření
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- hladká mouka
- sterilovaný zelený hrášek
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením.
Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek.
Na závěr přidáme na slabé plátky nakrájené žampiony.
Pokapeme olejem, přiklopíme a dáme do trouby, zahřáté na 200°C. Pečeme asi tak 1 hodinu, záleží na troubě. Občas podlijeme a poléváme vršek masa.
Těsně před upečenim přidáme hrášek. Pokud je šťáva řídká, zaprášíme hl. moukou.
Jako přílohu jsem použil rýží.
Poznámka
Měl jsem nakoupené maso na grilování, z kterého sešlo, tak jsem ho použil takto. U masa byla přiložena marináda, tak jsem ji použil místo grilovaciho koření, ale jen trochu, pálila jako čert.
Žampiony jsem nastrouhal na hrubém struhadle, protože matinka pohrdá třetími zuby.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krkovička-aneb co dům dal
-
Anna Kocikova: Aničko, jseš šikulka,žes ty fotky takhle pěkně přešoupla, diky moc
-
Děkuji všem lidičkám za bodiky
:- prostě sem fotku nedostanu
ale všechny pochybovače odkazuji na rubriku “co dnes uvařit“ tam se mě to povedlo dát bez problémů.
Ale,ať dělám co dělám, české korunovační klenoty měly úspěch větší
-
jarda Kadic:Jaroušku,teda doufám,že ten barák,co Ti postavili na Tvém"májovkovám"místě je Tvůj vlastí
Jestli nee,tak být Tebou,hrozně by mě to namíchlo
Receptík je moc prímaPřidala bych Ti fotky,také mi zůstalo naložené vepř.maso na grilovačku,která se nekonala.Ale dělala jsem to v papiňáku a byly tam trošku jiné suroviny
Tak Ti dávám jen boďana a na fotky si počkám,až se Ti to povede
-
jarda Kadic: Já jsem chtěla vložit fotky a podařilo se mi to asi na 8. pokus s dvouhodinovým odstupem a to vždy jsem poslala jen jednu, víc jich nebral
. Krkovička na všechny způsoby je dobroučká
a posílám alespoň bodík
-
1974andrea:Také to mám nějaké prázdné bez krkovičky!!!
-
Ty nějakou vidíš
? Já nic nevidím a nebo je to krkovička, jakou svět neviděl
Mně se ty fotky nezobrazujou
-
Tééééda tak krásnou krkovičku jsem ještě neviděla
Ale protože vím, že je to velmi chutné masenko, tak dávám palec nahoru v naději, že ji jednou uvidím
-
jarda Kadic:
Tak koleno namazat, než začne pořádná houbařská sezóna, abys byl fit
-
Já lezl z auta,křuplo mě v koleně a šmytec
ale kamarád našel pár majovek,mě na mém místě postavili barák,co nadělám
-
jarda Kadic:Járo, ty takový houbař a nenašel jsi žádné čerstvé houby?
Ale i s žampíkama to bude dobré
-
Jana Pá: Pokud máš Jani nějakou fotku, tak ji dej, ať ten recept není jako sirotek, Radek se s tím chudák mořil celý den a ještě to nejde.Já fotím a píšu tabletem,je to jinak paráda,ten dotykový displej ale musím vychytat mouchy
-
něco podobného znám, proto mohu dát
-
Jak je to možné, na jiných stránkách to Jarouškovi běží superka, fota jako víno tam má vždy, jinak bodík jsem dala i když mi to hlásí, že jsem hodnotila již jednou???
Asi to nějak zlobí?
-
To jsem blázen,.a pokecu to funguje
-
Já ty fotky zkusím dát na pokec