Nutriční hodnoty (Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 689 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
| Tuky | 62,42 g |
| – nasycené | 40,08 g |
| – nenasycené | 19,65 g |
| –– mononenasycené | 17,55 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 4,84 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
| – cukry | 13,18 g |
| ––– laktóza | 3,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 lilky (střední) | Lilek čerstvý | |
| 180 g 180 g sýra typu hermelín | Hermelín | 180 g |
| 100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| 5 5 žampionů (středních) | Žampion čerstvý | |
| 2 2 lahůdkové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 3 rajčata (větší) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregano (nebo směs bylinek) | Oregano sušené | |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tuk na vymazání misky | Margarín | |
| strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |