Nutriční hodnoty (Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 689 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 57,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
Tuky | 62,42 g |
– nasycené | 40,08 g |
– nenasycené | 19,65 g |
–– mononenasycené | 17,55 g |
–– polynenasycené | 2,09 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 4,84 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 10,40 g |
Sacharidy | 18,90 g |
– cukry | 13,18 g |
––– laktóza | 3,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 lilky (střední) | Lilek čerstvý | |
180 g 180 g sýra typu hermelín | Hermelín | 180 g |
100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
5 5 žampionů (středních) | Žampion čerstvý | |
2 2 lahůdkové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
3 3 rajčata (větší) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
olivový olej | Olej olivový | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
oregano (nebo směs bylinek) | Oregano sušené | |
Podravka | Kořenící směs sypká | |
sůl | Sůl mořská | |
tuk na vymazání misky | Margarín | |
strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |