Nutriční hodnoty (Fazolky ze školky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 353 kJ / 1 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,50 g |
| Tuky | 125,94 g |
| – nasycené | 69,06 g |
| – nenasycené | 45,09 g |
| –– mononenasycené | 38,49 g |
| –– polynenasycené | 6,60 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 21,95 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 4,17 g |
| Sůl | 10,24 g |
| Sacharidy | 117,67 g |
| – cukry | 82,02 g |
| ––– laktóza | 53,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 400 g 400 g sterilovaných zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 4 lžíce 4 lžíce sterilovaného kopru (ve sladkokyselém nálevu) | Kopr nať sterilovaná | |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 12 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce octa | Ocet lihový | 37.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Vegety (domácí nebo bez glutamátu) | Kořenící směs sypká | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| vařené brambory (dle potřeby) | Brambor zimní | |
| 4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |