Nutriční hodnoty (Dalamánkové špičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 650 kJ / 2 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,83 g |
| Tuky | 38,24 g |
| – nasycené | 8,89 g |
| – nenasycené | 27,35 g |
| –– mononenasycené | 15,78 g |
| –– polynenasycené | 11,57 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 22,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,87 g |
| Sůl | 12,15 g |
| Sacharidy | 369,75 g |
| – cukry | 18,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 . těsto | ||
| 140 ml 140 ml vlažné vody | Voda | 140 ml |
| lžička lžička sladěnky nebo sladovitu | Sladěnka | |
| 10 g 10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| Dále je třeba 140 ml vody | Voda | |
| 50 g 50 g změklého margarínu | Margarín | 50 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 50 g 50 g Solamylu | Bramborový škrob | 50 g |
| 60 g 60 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 60 g |
| 230-240 g 230-240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 235 g |