Nutriční hodnoty (Knedlík vařený v igelitovém rukávu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 012 kJ / 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 22,82 g |
| – nasycené | 8,68 g |
| – nenasycené | 9,32 g |
| –– mononenasycené | 7,62 g |
| –– polynenasycené | 1,70 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 399 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 33,20 g |
| – cukry | 25,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hrnky hrubé mouky (měla jsem hrnek 1,5 dcl) | Mouka pšeničná hrubá | |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka (vlahého) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce (v nouzi stačí i jedno) | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| cca 1 lžička 1 lžička čerstvého droždí (zarovnaná) | Droždí pekařské lisované | |
| 2 hrnky 2 hrnky rohlíků (nebo housky, sušených kostiček - tj. cca ze dvou kusů pečiva) | Rohlík pšeničný bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý |